Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Belépés/Regisztráció


Facebook Instagram Youtube Circular
Széchenyi 2020

2018. május. 07.

Hirt Istvan

25 komment

Gondolataink a közétkeztetésről - 3. rész

A bőség zavara
 
Ez a pont valójában szorosan összefügg az előzővel.
 
Változik a világ.
 
Manapság egy átlagos Magyar családnál elképzelhetetlen, hogy üres legyen otthon a hűtő, ne legyen mit enni.
 
Jelenünkben minden sarkon, az iskoláktól rendszerint elérhető távolságban megtalálható egy pékség, kisbolt vagy egy kifőzde, és akkor még az iskolai büféket, automatákat meg sem említettük. Ezeken a helyeken roskadásig megtömött polcok kínálatából válaszhat bármely gyermek, és minden étel ami ott elérhető népszerűbb, trendibb mint a menza.
 
Persze ezek rendszerint drágábbak és kevésbé táplálóak, sok esetben egészségtelenebbek mint az iskolai ebéd, de egy fiatal gyermek számára ezek nem elsődleges szempontok a választásban. Azt látjuk, hogy a gyerekek jelentős része nem éhes, mire az ebédre kerül a sor már evett valamit, ami csak a legritkább esetben természetes, minőségi alapanyagokból készült étel.
 
(Hamarosan folytatjuk...)
Tovább >>

hozzászólások ()

A hozzászólásod az ellenőrzést követően jelenik meg

Ha mégsem szeretnéd, hogy megjelenjen, írj nekünk és pár napon belül válaszolunk rá.

set_cookie