Étlapok

pin
szechenyi_terv eu magyarorszag

Weboldalunk átirányíthatja más oldalakra annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk informálni Önt a honlapunkon olvasható tartalmakkal kapcsolatban. Kérjük, olvassa el Adatvédelmi szabályzatunkat, amelyben tájékozódhat az általunk alkalmazott személyi adatok védelmére alkotott előírásainkról.


Adatvédelmi szabályzat
shadow

Hírek és Aktualitások

pin
shadow

Gondolataink a közétkeztetésről - 8. rész

2018. 05. 28.

Gondolataink a közétkeztetésről - 8. rész

A közétkeztetés előnyei más étkezési formákkal szemben

 

Eddigi blogbejegyzéseink során főként hátrányokról, “problémákról”, nehézségekről beszéltünk, melyek a közétkeztetést sújták, melyből úgy tűnhetett kissé pesszimisták vagyunk és belefáradtunk tevékenységünkbe, holott mi sem lehetne távolabb az igazságtól.

 

Fontosnak láttuk közölni ezeket az információkat, és bemutatni a közétkeztetést, realistán ábrázolni a jelenlegi helyzetet, ahogyan azt mi látjuk.

Ha nem érdekelne minket a gyermekek, munkatársaink sorsa, nem foglalkoznánk a témával egyáltalán és nem írnánk ezeket a blogbejegyezéseket.

 

Ebben a bejegyzésben megpróbáltuk összeszedni a közétkeztetés előnyeit -igen, van ilyen is- más étkeztetési formákkal szemben.

 

A nyilvánvaló előnye, hogy olcsóbb alternatíva, mint bármely más étkezési forma. Manapság az emberek fejében az alacsony ár egyet jelent a silány minőséggel. Ennyi pénzért, amennyiből szolgáltatunk nyilván nem tudunk éttermi szinvonalú kiszolgálást nyújtani, ellenben az ételek összetétele/változatossága/minősége sok esetben megközelíti vagy ritkábban még túl is haladja egy átlag étterem szintjét, ahol 5-ször ennyibe kerül egy menü.

 

-Akkor miért ilyen olcsó?? -Kérdezhetik joggal.

 

A megfizethető árat központosítással, szervezéssel, szakemberek bevonásával és logisztikai műveletekkel tudjuk biztosítani.

 

Az alacsony áron kívül még természetesen sok egyéb előnnyel is rendelkezik a közétkeztetés.

 

Az ételsorokat, menüket, kiszabatokat hozzáértő szakemberek tervezik meg központi előírások alapján.  A jellegéből adódóan olyan konyhatechnológiai eljárásokat használunk, olyan gépekhez/berendezésekhez van hozzáférésünk, melyeket nem hogy a háztartásokban, de a legtöbb étteremben sem tudnak anyagi, személyi vagy más egyéb okokból kifolyólag alkalmazni.

A közéteztetésben minden nap, válogatott, jó minőségű, magyar/helyi termelőtől származó nyersanyagokból főzünk. Az étlap mindig a legfrissebb vendéglátós és élelmezési trendekhez igazodik. Néhány éve bekerültek kínálatunkba a halak, különböző, változatos elkészítési módokkal megspékelve, hetente, kéthetente egyszer szerepelnek az étlapon. A saláták is egyre gyakrabban jelennek meg a a főételek mellett. Tejeket, tejtermékeket, teljes kiörlésű kenyereket, gyümölcsöket is igyekszünk egyre sűrűbben belevarázsolni a menübe.

 

Ezek az innovatív megoldások, a gondosan megválogatott nyersanyagok, az elkészítés folyamata és a kontroll garantálják, hogy az ételsor gazdaságosan és biztonságosan készül el, hogy az ebéd mindig egészséges, tápláló és finom.Vissza