Étlapok

pin
szechenyi_terv eu magyarorszag

Weboldalunk átirányíthatja más oldalakra annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk informálni Önt a honlapunkon olvasható tartalmakkal kapcsolatban. Kérjük, olvassa el Adatvédelmi szabályzatunkat, amelyben tájékozódhat az általunk alkalmazott személyi adatok védelmére alkotott előírásainkról.


Adatvédelmi szabályzat
shadow

Hírek és Aktualitások

pin
shadow

Gondolataink a közétkeztetésről - 5. rész

2018. 05. 14.

Gondolataink a közétkeztetésről - 5. rész

Forráshiány

 

Míg otthon, háztartásban egy átlagos ebéd elkészítése alapanyag árait és rezsiköltségeit tekintve egy főre lebontva minimum nettó 1000 forint, egy étteremben pedig ez a költség durván a duplájára valószínűsíthető, ugyanerre a közétkeztetésben 250 forintnál több nem igazán jut.

 

Egy közétkeztetőnek ekkora forrásokból kell gazdálkodnia, finom ebédet és élvezetes szolgáltatást nyújtania nap mint nap. Ha hasonló források állnának rendelkezésükre, hasonló formában tudnának ezek a cégek is szolgáltatni. Persze a legtöbben nem volnának hajlandóak havi 40-50 ezer forintért ebédelni, első sorban ezért választják a közétkeztetést és nem az éttermeket, jogosan.

 

A minőségi (finom) ételek elkészítéséhez minőségi nyersanyagra, jó szakemberekre, innovatív konyhatechnológiára van szükség, sajnos előfordul, hogy étkeztetők forráshiányra hivatkozva az előbb felsorolt feltételekből spórolva, lentebb helyezik a színvonalat, de vannak még becsületes szolgáltatók, akik beleteszik az ételbe az előírt anyagokat.

 

A szolgáltatók nem igazán érdekeltek, hogy, ízeket „varázsoljanak" az ételekbe, mondván “aki olcsón szeretne étkezni, úgyis nálunk eszik”.

 

Ezt az ördögi kört szeretnénk mi, a Bakos és Társai Étkeztetés munkatársai megtörni. Számunkra mindig is fogyasztóink lesznek az elsők, a lehetséges forrásokat felhasználva a tőlünk telhető lehető legtöbbet fogjuk megtenni a jövőben is annak érdekében, hogy a diákok elégedetten áljanak fel az asztaltól.

 Vissza