Étlapok

pin
szechenyi_terv eu magyarorszag

Weboldalunk átirányíthatja más oldalakra annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk informálni Önt a honlapunkon olvasható tartalmakkal kapcsolatban. Kérjük, olvassa el Adatvédelmi szabályzatunkat, amelyben tájékozódhat az általunk alkalmazott személyi adatok védelmére alkotott előírásainkról.


Adatvédelmi szabályzat
shadow

Hírek és Aktualitások

pin
shadow

Gondolataink a közétkeztetésről - 2. rész

2018. 05. 07.

Gondolataink a közétkeztetésről - 2. rész

A gyermekek számára ismeretlen ételek/ízek

„-Miért éhes a gyermekem, ha az iskolában ebédelt?” - A mondat, amivel a közétkeztetők gyakorta szembesülnek.

 

A jelen generáció a TV-ből, méginkább az internetről és a közösségi médiából tájékozódik. Körükben az a menő, amit a sztároktól, celebektől, a közösségi média különöző szereplőitől, bloggerektől, vloggerektől, az insta-sztároktól látnak. Az újragondolt ételeket, a halakat és a klasszikus magyar ételeket többségük nem ismeri, ezeket, értelemszerűen nem is szeretik fogyasztani. Ebből az következik, hogy a gyermekek nem az élvezeti értékéért eszik meg az ebédet, már ha egyáltalán megeszik és nem érintetlenül viszik vissza. A sok maradékért és az asztaltól éhesen távozó gyermekekért a rövid étkezésre rendelkezésre álló idő is egyértelműen okolható.

 

Ezért éhesek a gyerekek az iskolából hazamenet!

 

A szomorú tény az, hogy az étkezők létszámát az ételek minősége, egy bizonyos szinten túl érdemben szinte egyáltalán nem befolyásolja. Tételezzük fel, hogy dupla forrással gazdálkodhatnánk, az ebédelők száma valószínűsíthetően jelentős mértékben nem változna, ugyanis a menza rossz megítélése nem a vélt silány minőségéből ered.

 

-Hiszen valamit enniük kell - fordul meg a fejünkben a gondolat. Esznek is valamit...

 

(Folyatása következik...)Vissza