Étlapok

pin
szechenyi_terv eu magyarorszag

Weboldalunk átirányíthatja más oldalakra annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk informálni Önt a honlapunkon olvasható tartalmakkal kapcsolatban. Kérjük, olvassa el Adatvédelmi szabályzatunkat, amelyben tájékozódhat az általunk alkalmazott személyi adatok védelmére alkotott előírásainkról.


Adatvédelmi szabályzat
shadow

Hírek és Aktualitások

pin
shadow

Gondolataink a közétkeztetésről - 1. rész

2018. 05. 03.

Gondolataink a közétkeztetésről - 1. rész

Miért nem jó a menza imidzse?

 

 

 

 

 

 

Véleményünk szerint a kérdésre összetett a válasz, részben információhiányra vezethető vissza. Az emberi agy csodás szerv, egy komplex számítógép, de sajnos van neki gyengesége is. Nem szereti az ismeretlen tényezőket, a megválaszolatlan kérdéseket, így tudat alatt hajlamos kitölteni a hiányzó réseket, akár olyan dolgokkal is, melyeknek legritkább esetben van valóságalapja.

 

 A menzáról kialakult kedvezőtlen kép ugyancsak visszavezethető a szülőkben megbúvó rossz emlékekre saját gyermekkorukból és hát valljuk be, sokszor nem alaptalanul. A 70-es 80-as években a közétkeztetés még egész más színvonalat képviselt mint napjainkban. A kétes forrásból származó alapanyagból készült felismerhetetlen ételek, a lisztes habarástól sűrű főzelékek illetve az ételesekben az ebédet elhordó konyhásnénik gondolata azonnal bevillan, ahogy meghalljuk a menza kifejezést.

 

Az elmúlt évek során a menza rengeteget változott, de az arról kialakult kedvezőtlen kép szilárdan megmaradt az emberek fejében.

 

 

Folytatása következik...

 Vissza